pondělí 19. září 2011

Kuře s nádivkou

Recept na nedělní oběd
Připravíme si nádivku: asi čtyři oschlé housky nakrájejte na kostičky, povlhčete mlékem a nechte chvíli nasáknout. Pak přidejte 3-4 vejce, hodně majoránky a česneku, maličko sladké papriky a muškátového květu, osolte a opepřete. Můžete přidat uzené maso nakrájené na kostičky, ale není to nutné. Uzeniny jako jsou buřty nebo kabanos nedávejte, většinou nejsou nijak kvalitní. Tuto nádivku naplňte do kuřete nebo králíka, ale otvor neuzavírejte napevno, protože nádivka nabude. Zbytek nádivky můžete dát vedle kuřete do pekáče. Vše podlijte vodou a šup s tím do horké trouby.

Teď si oloupejte brambory a nakrájejte je na kostky nebo na plátky. Osolte, podle chuti můžete okořenit kmínem nebo paprikou. Ke kuřeti je přidáme asi po půl hodině pečení. Během pečení poléváme kuře i brambory vypečenou šťávou a podle potřeby také podléváme vodou.

Jako malou chuťovku můžete přidat k bramborám a kuřeti také půlky cibule, které spolu s nimi upečete v pekáčku. Nebo nasypte do malého kastrůlku trochu mražené směsi hrášku a mrkve a nechte malinko prohřát také v troubě během posledních deseti minut, po které je jídlo v troubě.

Žádné komentáře:

Okomentovat