úterý 27. září 2011

Krupicová kaše s jablky

Vařila jsem hruškovou marmeládu, byla sice dobrá, ale neztuhla. Vznikla z toho taková sladká hrušková kaše. To mi připomnělo jedno sladkou dobrotu, kterou nám vařila babička, když jsme byly malé děti. Do jednoho kastrolu nakrájela jablka (většinou padavčata ze zahrádky) a podusila je se skořicí. Pak uvařila obyčejnou krupicovou kaši. Na talíře dala nejdřív vrstvu kaše, na to vrstvu rozdušených jablek, další vrstvu kaše a úplně navrch kakao nebo skořici s cukrem.

Napadlo mě, že bych tento recept mohla vyzkoušet, ale místo jablek dát tenkou vrstvičku mé tekuté marmelády. Vzniklo mi skvělé jídlo, na kterém si pochutnaly i děti mé sestry, které prý hned tak něco nejedí.

Žádné komentáře:

Okomentovat