čtvrtek 17. ledna 2013

Týdenní plán večeří

Připravit každý den teplou večeři nebo oběd by byl daleko menší problém, kdyby člověk nemusel pokaždé přemýšlet nad tím, CO uvařit.
Jeden způsob, jak se tímto problémkem vyrovnat, je udělat si rámcový jídelníček a toho se držet. Pro každý den v týdnu si zvolíte nějaké téma, což omezí vaše rozhodování a paradoxně to pomůže rychleji vymyslet, co bude k večeři.
Jeden den může být bramborový, další zase třeba těstovinový, kuřecí, zeleninový, sladký, rybí, italský nebo smažený.
Když pro každý den/téma budete mít alespoň čtyři druhy jídla, tak máte jídelníček na celý měsíc a přitom jíte každý den něco jiného. Rozumné je si ta jídla napsat, proč by měl člověk vymýšlet stále totéž znova a znova?
Další nápad je sepsat si svoje oblíbená jídla na papír a ten dát na ledničku nebo zevnitř na dvířka od kuchyňské skříňky. Když nevíte, stačí se podívat na „tahák“ a něco si z něj vybrat. Jídla je také dobré nějak rozumně seřadit, nahoru dát ta zdravější a levnější, protože je pravděpodobné, že se na seznam budete dívat odshora a tak bez námahy upřednostníte to zdravé, případně levné.

Žádné komentáře:

Okomentovat