pondělí 2. dubna 2012

Kopřivové omeletky

radičním velikonočním jídlem je velikonoční nádivka, do které se mají přidávat také mladé kopřivy. Nabízím vám receptík na jednodušší jídlo a to jsou kopřivové omeletky.

Potřebujeme samozřejmě kopřivy, buď listy nebo celé špičky rostlin, nabírané někde v relativně čisté přírodě, nikoliv u silnice nebo v parku, kam se chodí venčit pejskové. Abych se od kopřiv nepopálila, stříhám je malými nůžkami, těmi je pak i vezmu jakoby to byla pinzeta a vložím do plátěného pytlíku. Doma je pak spařím vřelou vodou a tím přestanou pálit úplně.

Spařené a pokrájené kopřivy rozkvedlám s vajíčkem, osolím, opepřím, a na pánvičce nebo v lívanečníku smažím malé placičky. Jedí se ještě teplé.

Kopřivy se dají nahradit i listovým špenátem( ten se spařovat nemusí). Pokud máte rádi barevné jídlo, přidejte do vajíček ještě na malé kostičky nakrájenou červenou papriku.

Žádné komentáře:

Okomentovat