úterý 18. října 2011

Medové perníčky

65 dkg hl. mouky

25 dkg cukru moučka

10 dkg tekutého medu

8 dkg másla

3 rovné kávové lžičky jedlé sody

4 vejce

koření:

1 lžička tlučeného anýzu

1 lžička skořice

1/2 lžičky tlučeného hřebíčku

1/2 lžičky zázvoru

1/2 lžičky tlučeného nového koření

2 hvězdičky badyánu

Všechno toto koření se dá nahradit koupenou směsí koření na perníčky.

Vše dobře zpracujeme, necháme uležet v lednici min. jeden den. Perníčky vykrojíme, potřeme vodou a dáme péct. Upečené perníčky potřeme rozšlehaným vajíčkem.

Poleva na ozdobení:

1 bílek

15 dkg prosátého moučkového cukru

1 lžička solamylu

Žádné komentáře:

Okomentovat