neděle 2. prosince 2012

Nechat své dítě bez mikulášské nadílky? To přece nejde. Jenže když dostane nadílku od babiček, tetiček, na besídce ve škole, tak už je těch sladkostí docela dost. Co s tím? Zkuste je nahradit něčím zdravějším tak, aby mikulášský balíček vypadl dostatečně velký, ale nebyl plný sladkostí. Co tam tedy dát, aby děti nebyly zklamané a abychom je zbytečně nepřecpávali sladkostmi?

Ovoce – mandarinky, jablíčko, banán, ořechy, je to zdravé a nestojí to tolik.

Rozinky nebo sušené ovoce. A takové věci jako jsou kakaové boby nebo sušená kustovnice jsou vyloženě zdravé věci. Jen se obtížněji schánějí, ale na internetu se koupit dají.

Oříšky. Ty bych ale nedávala dětem do čtyřech nebo pěti let, špatně se jim koušou, protože ještě nemají dobře vyvinuté stoličky. A zkuste rozkousat oříšky jen předními zuby.

Pitíčko v krabičce. Spíš dražší,  protože platí, že v tom levném moc kvality nenajdete.

Když čokoládu, tak kvalitní. Figurka Mikuláše nebo čerta zabalená v lesklém papíře vypadá efektně, ale ta čokoláda nejspíš nebude příliš kvalitní a vyjde to i dráž, než tabulková čokoláda. Můj synovec na to měl zajímavou rozlišovací pomůcku: když měla figurka vytvarovaný obličej, tak byla dobrá, když ne, tak nebyla dobrá. A samozřejmě i na zadní straně obalu najdeme informace o složení a obsahu kakaa.

Perníčky. Zvlášť když budou pěkně nazdobené.

Drobná hračka – autíčko, plyšák, notýsek s tužkou – i to může být v mikulášském balíčku.


Žádné komentáře:

Okomentovat