Přidám česnek a cibuli, obojí prý
pomáhá proti nachlazení. Asi spíš za syrova, ale to by chuti
polévky neprospělo.
Dál používám chilli a práškový
zázvor. Je to ostré koření, takže přidávám po troškách a
ochutnávám, aby polévka byla jen lehce pikantní.
Polévková zelenina (mrkev, celer,
petržel) a sušený libeček jsou další nepovinné, ale velmi
vhodné přísady.
Vařím na malém plameni cca hodinu.
Pro nemocného, kterého bolí v krku a
špatně se mu polyká nebo nemá chuť k jídlu, nalijeme samotný
vývar do hrnečku. Pro zdravé hladovce přidáme na konci vaření
zavářku (krupicové knedlíčky, těstoviny, rýže) a můžeme
přidat i trochu mražené zeleniny. Mojí oblíbenou přísadou je
mořská řasa, taková ta tmavě zelená, co se z ní dělá suši.
Nastříhám ji nůžkami na kousky, dám do talíře (jen do svého,
ostatní členové rodiny to odmítají) a zaliju hotovou polévkou.
Výhoda této léčivé polévky je v
tom, že ji můžou zdraví i nemocní, nemá nežádoucí vedlejší
účinky jako mívají chemické léky, můžete ji dát i dětem a
dá se používat i preventivně.
Žádné komentáře:
Okomentovat